Bruddhelg på Skarnes stasjon

apr 08, 2021

Den siste helgen i mars ble det etablert en ny undergang under jernbanesporet ved Skarnes stasjon på Kongsvingerbanen. Med en suveren innsats fra om lag 50 anleggsarbeidere denne palmehelgen, kunne det første toget passere som normalt mandag morgen.

Helgen gikk som planlagt og i henhold til fremdrift ved hjelp av fantastisk arbeidsinnsats fra start til slutt. Gjennomføring av en slik helg krever svært god planlegging. Alle på prosjektet hadde sine fastsatte oppgaver i bruddhelgen og i tillegg til våre egne dyktige ansatte i Anlegg Øst Entreprenør AS, var det essensielt med viktige bidrag fra andre fag. Samarbeidet med prosjekterende Multiconsult, baneteknisk Baneservice og byggherre BaneNOR gikk «knirkefritt». 

Samarbeid: Fantastisk samarbeid mellom BaneNOR, Multiconsult, Anlegg Øst Entreprenør og Baneservice.

Samarbeid: Fantastisk samarbeid mellom BaneNOR, Multiconsult, Anlegg Øst Entreprenør og Baneservice.

Resultat: Ferdig spor over kulvert.

Resultat: Ferdig spor over kulvert.

Etter 45 timers brudd, kunne vi si oss fornøyd med å ha fått på plass ny gangkulvert og sentrums-passasje under Kongsvingerbanen. Undergangen sørger for bedre fremkommelighet for både gående og syklende, hvilket er en viktig del av arbeidet som gjøres i forbindelse med bygging av nye Skarnes stasjon.

Alt var pakket og klart i god tid før det første toget passerte mandag morgen. Da var det mange som kunne klappe seg selv på skulderen og ta en velfortjent påskeferie.

 

Se timelapse og video av arbeidet fra BaneNOR her: