Gjermundshaug Gruppen forsterkes med nytt selskap

nov 22, 2018

Gjermundshaug Gruppen har kjøpt alle aksjene i selskapet Digtel AS på Rena. - Oppkjøpet styrker vår kompetanse og satsing innen fiberutbygging og bane, sier konsernsjef Ole Gjermundshaug i Gjermundshaug Gruppen.

– Med dette oppkjøpet styrker vi vår kompetanse innen fagene vi driver med. Digtel AS er store og gode på fibergraving, sier konsernsjef Ole Gjermundshaug i Gjermundshaug Gruppen. Etter oppkjøpet av det Rena-baserte firmaet Digtel AS passerer Gjermundshaug Gruppen 265 ansatte og vil i 2018 omsette for rundt 650 millioner kroner.

EN DEL AV GJERMUNDSHAUG ANLEGG

Digtel AS er et firma uten noen lang historikk. Likevel mener Ole Gjermundshaug at bedriften har mye å bidra med. – Vi kjenner den tidligere daglige lederen i selskapet. Utover det har vi gjort en lengre vurdering, og er overbevist om at Gjermundshaug Gruppen styrkes med den kompetansen firmaet har bygget seg opp, sier han. Selskapet, som er stiftet i 2016, omsatte for omtrent 43 millioner kroner i 2017. Tidligere daglig leder i selskapet Odd Arve Svendsberget uttaler til avisen Østlendingen at de har hatt et ønske om å få flere bein å stå på og knytte seg til en større aktør. - Gjermundshaug Gruppen var et naturlig valg. Firmaet er lokalt, har et godt rykte og opptrer profesjonelt, sier Odd Arve Svendsberget.

Navnet Digtel vil bestå som en del av Gjermundshaug Anlegg AS, og alle selskapets ansatte er sikret faste jobber etter oppkjøpet. Tidligere daglig leder i selskapet Odd Arve Svendsberget blir ansatt som prosjektleder. Han har tidligere hatt ulike lederjobber for store utbyggingsprosjekter på Østlandet, før han kom tilbake til Rena og etablerte Digtel AS i 2016.

NYTTIG I JERNBANESATSINGEN

Gjermundshaug mener at det nylige oppkjøpte selskapet vil være nyttig mht. entreprenørvirksomheten på jernbane og sporveier over hele landet. 

– Oppkjøpet henger mye sammen med det vi gjør langs jernbanen. De prosjektene vi engasjerer oss i innen jernbane vil dra nytte av en slik kompetanse. Sammen vil vi stå sterkere når vi skal posisjonere oss i forhold til de mange banejobbene som skal ut på anbud fremover – særlig på Østlandet, sier Ole Gjermundshaug.