Kveldstrim etter lang arbeidsdag

jan 14, 2020

– Vi må holde oss litt i form. Det er både sosialt, artig og bra for helsa.

Det sier stikningsingeniør Steinar Johansen i Gjermundshaug Anlegg. Han er mannen bak det uformelle tiltaket som i høst er satt i gang blant de ansatte på Gjermundshaug-anlegget på Borgen ved Kløfta – der trimturene på kveldstid er blitt en slags rutine etter endt arbeidsdag.

TO-TRE DAGER I UKA

– Er det godvær prøver vi å komme oss ut minst et par kvelder i uka, forteller Steinar Johansen. Noen uker blir det tre kveldsturer, andre ganger bare én, men uansett er det godt å komme seg litt opp fra sofaen eller TV-stolen på brakka og komme seg ut i frisk luft. – Det er ikke noe avanserte greier, men vi går oss en rask tur på mellom tre kvarter og en time. Det gjør godt etter å ha sittet i en maskin hele dagen.

SETTES PRIS PÅ

Antallet som er med på gå-turene varierer litt, men jevnt over er det god oppslutning. – Det kan være sju-åtte, men det har også hendt at vi bare har vært to. På det beste har alle vært med, sier Johansen. Uansett opplever han at har dratt i gang et tiltak som de ansatte setter pris på. – Folk synes det er artig og sosialt. Det blir mye tullprat og humor mens vi går. Vi treffes på en litt annen måte enn på jobb – da mye av kommunikasjonen går via radio og telefon.

HÅPER FLERE FØLGER OPP

Johansens initiativ roses også av anleggsleder Ole André Nesset. – Det er et flott tiltak. En trimtur i frisk luft er både fin trening og bra for huet. Absolutt et eksempel til etterfølgelse. Dette burde de gjøre på flere av anleggsplassene i konsernet, mener han.

BRA TILTAK: Stikningsingeniør Steinar Johansen (til høyre) har tatt initiativ til trimturer på kveldstid for Gjermundshaug Anlegg-ansatte på Romerike. Tiltaket har slått godt an, og anleggsleder Ole André Nesset roser initiativet.

FIRE TRIMMERE: Fire Gjermundshaug-ansatte klar for kveldstur i høstmørket på Romerike. Trimtiltaket Steinar Johansen har satt i gang har blitt populært.