Specto Remote vokser videre

jan 28, 2020

De var to ansatte i 2017. Nå går Gjermundshaug-selskapet Specto Remote inn i 2020 med ni personer på lønningslista.

– Vi vokser sakte, men sikkert, forteller Halvor Settemsdal. Sammen med daglig leder Christian Larsen har han vært med på det meste av den eventyrlige Specto Remote-reisen, og de ser fram til mange spennende forestående prosjekter, både nasjonalt og internasjonalt. Trådløs infrastruktur både til lands og til vanns er etterspurt.

OSLO OG BODØ

Specto Remote har nå seks ansatte i Oslo og tre i Bodø, og flere kan det bli, begge steder. – Vi har hatt en bra vekst i løpet av de to siste åra, og det ser ut til at det bare blir mer og mer å gjøre, sier Settemsdal. Han forteller om tøff konkurranse i bransjen, men at veksten ikke har kommet tilfeldig. – Vi er gode på det vi gjør, og det gjør at kundene kommer til oss, mener Settemsdal.

MANGE STORE PROSJEKTER

Akkurat nå er Specto Remote i gang med mange store og spennende prosjekter i inn- og utland. De jobber med trådløst nett for fergesambandet mellom Stockholm og Turku i Finland. Et prosjekt som kan vokse til å gjelde også fergene mellom Helsinki, Tallin og Stockholm. Specto Remote jobber også med trådløs infrastruktur for Fjord Line ferger. – Vi har også hatt et prosjekt med trådløst nett i Hemsedal, og leverte løsning for nettbetaling i forbindelse med Rammstein-konserten i Oslo i sommer, forteller Settemsdal. Videre har Specto Remote i år jobbet mye med utbygging i Hammerfest, og support på Goliat-feltet og til båtene rundt. – Og det er mer i «pipelinen» - blant annet trådløst nett for Irish Ferries i Irskesjøen.

HELHETLIGE PROSJEKT

– Vi er også glad for at vi har fått en driftsavtale med Hammerfest Energi, noe som betyr at vi skal ha en medarbeider der en uke fast i måneden fremover. Det er slike helhetlige prosjekt vi satser mest på, sier Settemsdal. Han forteller også at det er spennende ting på gang i oppdrettsnæringen framover, og også her har Specto Remote lyst til å spille en sentral rolle.

LØFTER SEG VIDERE: Specto Remote opplever spennende vekst. Halvor Settemsdal (til høyre) og Andreas Svensson er klare til å bidra til å løfte selskapet videre framover.