Trener til framtidig jobb

jan 11, 2019

Sivilingeniør Ole Simon Tveiten er godt i gang med sine 12 måneder som trainee hos Anlegg Øst Entreprenør på Lillehammer. Han stortrives og håper «treningen» kan munne ut i en fast jobb etterpå.

Tveiten er inne som en følge av at Gjermundshaug Gruppen er en del av prosjektet Trainee Innlandet. Han startet hos Anlegg Øst i september og skal være hos Lillehammer-selskapet fram til september 2019. Deretter venter et år «på andre sida» – hos renovasjonsselskapet GLØR før trainee-perioden er ferdig.

HELE VIRKSOMHETEN

Som trainee får Ole Simon Tveiten en unik mulighet til å bli godt kjent med hele virksomheten hos Anlegg Øst Entreprenør, og det er noe han setter stor pris på. – I starten var jeg med grunnarbeiderne, og deretter maskinførerne. Det ga meg verdifull innsikt i måten de jobber på, hvordan det er i praksis og med tanke på framtid, forteller Tveiten.

Han har også vært engasjert i arbeidet med HMS og kvalitet, før han nå er direkte involvert i prosjektet på Strandpromenaden, der han får innsikt i rollen som anleggsleder under prosjektleder Jan Erik Kvarberg. – Anlegg Øst har vist at de tar trainee-ordningen seriøst. Jeg får innblikk i og blir involvert i alt som skjer. Dette er definitivt ingen «lekestilling» for Anlegg Øst, noe det fort kan bli, og som det finnes eksempler på fra andre steder, sier en svært tilfreds trainee.

NYSGJERRIG

Han valgte Anlegg Øst for første del av trainee-perioden sin etter endt sivilingeniørutdanning fordi han var nysgjerrig på anleggsbransjen, og fordi han i samtalene på forhånd møtte hyggelige mennesker som vekket interessen ytterligere. – Det positive inntrykket jeg fikk på forhånd er forsterket underveis. Anlegg Øst er en bedrift i sterk vekst og folkene her har den rette innstillingen, etter min mening. – Det er ingen «cowboy-bedrift». her er det seriøsitet og grundighet. På meg ser Anlegg Øst ut som en framtidsrettet virksomhet med en strategi som virker fornuftig.

HÅPER PÅ JOBB

Han legger ikke skjul på at han håper året som trainee kan gi ham en jobbmulighet etterpå. – Jeg håper jeg i løpet av dette året kan legge igjen så mange spor at de ser meg som en verdi i framtida, sier Ole Simon Tveiten. Han håper det siste året – på byggherresiden hos GLØR – kan gi ham enda mer verdifull innsikt om bransjen, slik at han kan stå godt rustet med tanke på en jobb etterpå. Hos GLØR skal han hovedsakelig være involvert i prosjektet knyttet til bygging av et nytt gjenvinningsanlegg.

BRA ORDNING

Tveiten mener trainee-ordningen er et bra alternativ for unge nyutdannede. – Det er ikke så lett å komme rett fra skolebenken og skjønne seg på alt. Som trainee får man verdifull erfaring innenfor et bredt spekter, og får gode praktiske knagger å henge den teorien vi kan på.

LÆRER MYE: Trainee Ole Simon Tveiten synes han har lært mye hos Anlegg Øst Entreprenør bare på noen få måneder. Her sammen med anleggsleder Jan Erik Kvarberg. Foto: Ivar Thoresen