Tro tjenere i Anlegg Øst Entreprenør

aug 27, 2019

Trond Musdalslien har en historie med Anlegg Øst Enteprenør AS som strekker seg tilbake til tidlig på 2000-tallet. Dagfinn Linn, Raymond Iversen og Roy Løkken er tre av dem som tidlig ble med på laget – og som fortsatt er der.

– Trivsel og arbeidsmiljø, kommer det ganske spontant fra de tre, uavhengig av hverandre når de snakker om hvorfor de har vært med Anlegg Øst Entreprenør år ut og år inn, gjennom oppturer og nedturer – og nå på den spennende utviklingen som har vært med selskapet som en del av Gjermundshaug Gruppen siden 2013.

SAMHOLD OG FLAT STRUKTUR

– Folk kommer og går, men mange av oss har vært med lenge. Det hender sjølsagt det går litt fort i svingene her også, men selskapet har vært preget av en fin ånd og samhold i alle år. Det er flat struktur og korte beslutningsveier. Det setter jeg pris på, sier Dagfinn Linn. Han har gjennom åra hatt mange og varierte arbeidsoppgaver hos Anlegg Øst Entreprenør. Det har handlet om kalkulasjon, anbud, innhenting av tilbud, ansvar for maskiner, biler og lastebiler, service – alt fra service og vedlikehold til innkjøp.

ALT ER MULIG

– Etter at vi startet opp igjen som en del av Gjermundshaug Gruppen i 2013 har vi fått en større og bredere plattform. Det er flere veksler å dra på. Vi tilfører hverandre noe begge veier, og jeg vil si at satsingen og samarbeidet har vært vellykket, fortsetter Linn. – Det begynner å bli veldig stort, men det har gått seg bra til likevel.

– EN KJEMPESJEF

Raymond Iversen var også en av de første som ble med på laget til Trond Musdalslien i Anlegg Øst Entreprenør. Han begynte som gravemaskinfører, og har gått gradene i firmaet, via formann til anleggsleder. – Trond er en kjempesjef, sier Raymond Iversen uten å nøle. – Sjøl i en hektisk hverdag tar han seg tid når du prater med ham. Han er til god hjelp og en solid støttespiller. Det er aldri noe problem. Derfor trengte ikke Raymond Iversen lang betenkningstid da Trond Musdalslien ville ha ham med seg i igjen etter re-starten i 2013. – Det var lett å si ja.

ALLE KJENNER ALLE

Det svaret har ikke Raymond Iversen angret en dag på at han ga. Han kan rett og slett ikke se for seg at han skal ha noen annen arbeidsgiver de 15 åra han har igjen som yrkesaktiv før han blir pensjonist. – Sjøl om vi vokser og det stadig kommer nye folk inn, er vi en godt spleisa gjeng. Alle kjenner alle, og hver mann betyr noe. Jeg synes det er godt, ettersom vi kommer fra et lite firma og er vant til at det er slik. Jeg har vært i større firmaer hvor veien til toppen er betydelig lengre. Her kan vi ringe Trond når som helst, sier Iversen og legger til: – Det er den samme kulturen som kjennetegner Gjermundshaug. Vi har toppsjefer som følger opp hver enkelt, de ansatte føler seg nær dem. Jeg tror det er en styrke, en verdi det er verdt å ta vare på, sjøl om vi vokser. Når en blir større er det fort gjort å føle seg som en liten brikke, at sjefen er fraværende og ikke til stede. Slik er det ikke her. Sjefene er på plass når arbeidsfolket er der, ser dem og verdsetter dem.

ANSVAR OG UTFORDRINGER

Roy Løkken har en historie som er mye lik den til Raymond Iversen. Han kom tidlig inn som gravemaskinfører. Siden har han vært både formann og anleggsleder med ansvaret for ulike prosjekter. Han er glad for at Trond Musdalslien tidlig viste tillit til ham som ung og uerfaren, uten særlig utdannelse, men med stor interesse for bransjen. – Jeg har fått mye ansvar og mange utfordringer hele veien. Jeg har gått bransjens skole og fått tillit hele veien, forteller han. – Jeg har trivdes godt i Anlegg Øst Entreprenør, under Trond og med mange gode kolleger. Det er aldri noe tull, alt er på stell. Løkken synes også det har vært en positiv utvikling etter restarten som en del av Gjermundshaug Gruppen. – Jeg trives med dem også jeg. Mange trivelige folk. Naturligvis er det alltid plusser og minuser, og vi har jo blitt veldig mange flere i løpet av ganske kort tid. Men ellers har jeg ikke noe negativt å si. Vi får utfordringer, det er god trivsel og alle blir sett, sjøl om vi blir flere.

 

TILLIT: Roy Løkken setter stor pris på den tilliten Trond Musdalslien har vist ham gjennom alle år i Anlegg Øst Entreprenør.

RUTINERT: Raymond Iversen er en av veteranene i Anlegg Øst Entreprenør.

SAMHOLD: Dagfinn Linn skryter av det god samholdet og ånden som preger Anlegg Øst Entreprenør under Trond Musdalsliens ledelse.