Trives med utfordringer

Som grunnarbeider jobber en ute i all slags vær, og løser oppgaver i alle størrelser - fra grøftearbeider, VA- og kabelrørlegging på anleggsprosjekter til maskinkjøring. For Jan Ove Leine er det positivt med fysisk og variert arbeid. 

FAKTA

Navn: Jan Ove Leine

Stilling: Grunnarbeider

Selskap: Anlegg Øst Entreprenør

Alt mulig-mann

Jan Ove Leine liker å bruke kroppen, og setter pris på å ha en fysisk jobb. Han beskriver jobben som grunnarbeider som et greit yrke med mange utfordringer.

- Du blir en alt mulig-mann. Dagene består blant annet av rørlegging, avretting – ja, egentlig alt. Det er mye forskjellig små og store oppgaver, forteller Leine.

Finnes alltid en løsning

Mandag morgen starter de med planlegging og informasjon om hva og hvordan de skal gjøre arbeidet for hele uka. Likevel varierer det mye, og grunnarbeideren innrømmer at det ofte kan bli mye fram og tilbake.

- Det er fint å ha variasjon, og en lærer mye da du kan bli satt på ting du aldri har gjort før. Det er mye utfordrende og mye kan være vanskelig. Det dukker opp problemer, men det blir nå stort sett løst. Det er bare artig med en utfordring, det finnes alltid en løsning, sier han med et smil.