Fjernstyrte og autonome maskiner

Med avanserte autonome løsninger og fjernkontrolløsninger til alle slags anleggsmaskiner, gjør vi det mulig å utføre oppdrag der HMS-hensyn for førere ikke kan opprettholdes.

Gjermundshaug Gruppen startet med fjernstyrte anleggsmaskiner i forbindelse med ryddingen av skytefeltet på Hjerkinn for ti år siden. Etter lanseringen av en skybasert løsning for fjernstyring av maskiner, har interessen skutt fart. Ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Stor interesse for den egenutviklede teknologien førte til at Gjermundshaug Gruppen i 2018 etablerte selskapet Steer AS sammen med IT selskapet Degree Consulting Group AS, hvor Gjermundshaug Gruppen er største aksjonær og Degree minioritetsaksjonær. Steer tilbyr avanserte autonome løsninger og fjernkontrolløsninger til alle slags anleggsmaskiner.

 

Når Gjermundshaug Gruppen vant et stort anbud for Forsvaret i 2008 kunne vi ikke finne noen virksomhet som allerede hadde den nødvendige teknologien som vi var ute etter. Jobben bestod nemlig av å rydde opp i et nedlagt artilleriutvalg som ble brukt av hæren i over 50 år og som inneholdt et stort antall udetonerte bomber/ skjell. Det medførte at utgravning måtte gjøres via fjernkontroll for å rydde opp i området på en trygg måte. Det som også gjorde arbeidet omfattende var at artilleriområdet var over 165 km2 - et område større enn Washington DC! I samarbeid med flere teknologiselskaper i Norge, utviklet Gjermundshaug Gruppen en egen løsning. 6 måneder senere var flere fjernstyrte Caterpillar gravemaskiner i drift i artilleriområdet, og operatørene var gjerne lokalisert hundrevis av kilometer unna - trygt og forsvarlig fra sprengstoffene. 


Med Steer sin skybaserte løsning.. 

  • kan maskinene enten kjøres fjernstyrt via høyoppløselig video uten forsinkelse eller autonomt i henhold til definerte kjøreruter. 
  • har sjåføren mulighet til å kontrollere flere maskiner og kan enkelt bytte kjøretøy fra samme operatørmiljø.
  • er det ingen begrensninger på avstanden mellom sjåfør og maskin ettersom kommunikasjonen går over internett.
  • er det allerede i dag fullt mulig å plassere tre sjåfører i hver sin tidssone rundt om i verden – der alle tre kjører samme maskin i hvert sitt åtte timers skift. Slik kan produksjonen holdes gående uavbrutt døgnet rundt, sju dager i uken.

    Trykk på logoen så kommer du til Steer AS sin egen hjemmeside. 

Kontakt oss

Pål Ligård

Daglig leder

Gjermundshaug Anlegg AS

Relevante prosjekter