Driftsleder Håvard - den gode hjelper

Håvard Thoresen er en av veteranene i Gjermundshaug Gruppen. Han har vært innom de fleste oppgaver for selskapet ute i felten og koser seg med å få prosjektene til å flyte og sørge for at folk jobber godt sammen.

FAKTA

Navn: Håvard Thoresen
Selskap: Gjermundshaug Anlegg
Stilling: Driftsleder

– Jobben min handler om å legge opp arbeidsdagen for folka ute på prosjektene, planlegge og sørge for at jobben blir utført i den rekkefølgen det skal. Det blir mye bilkjøring og tid i telefon og på samband, forteller Håvard Thoresen. Han skal legge til rette på anleggsplassen, ordne utstyr og bestillinger via anleggslederen over seg, og passe på at varer og utstyr kommer dit de skal til rett tid. – Det handler om å legge til rette for arbeidsfolka og sikre effektiv framdrift på prosjektene.

Jobber med alle

– Jeg jobber med alle, fra lærlingene via maskin-førere og lastebilsjåfører til anleggsledere og prosjektledere over meg. Det trives jeg godt med, fortsetter Thoresen. Han oppfatter seg i stor grad som en veileder og støttespiller for anleggsfolket og er vant til å få mange spørsmål underveis. Derfor er det alltid nødvendig med inngående kjennskap til de prosjektene han jobber med. – Jeg må kunne stå til rette og svare for meg, både oppover og nedover i systemet.

Alltid nye utfordringer

En av grunnene til at Håvard Thoresen har vært i Gjermundshaug Gruppen «stygglenge» er naturligvis at han trives både med jobben og arbeidsgiveren sin. – Det er alltid nye utfordringer og varierte arbeidsoppgaver. Jeg jobber med mange bra og flinke folk som krever mye av meg også. Det er aldri anledning til å slå av bryteren, og det gjør jobben ekstra interessant mener Håvard Thoresen.

Legger til rette

Han oppfatter Gjermundshaug Gruppen som en sikker arbeidsplass der det er gode utviklings-muligheter. – Alt er på stell. Det er aldri noe tull, og det er bra, påpeker han. – Her er det takhøyde for å si meningene sine. Det er rom for å diskutere og komme med forslag og jeg opplever at vi blir hørt. Rett og slett en super arbeidsplass i mine øyne.

Interessant og lærerikt

Derfor nøler heller ikke Håvard Thoresen med å anbefale anleggsbransjen generelt og Gjermundshaug Gruppen spesielt for ungdom på leting etter et framtidig yrkesvalg. – Det er en fin bransje å jobbe i. Lukrativt, vil jeg si. Og veldig interessant og lærerikt. – I Gjermundshaug Gruppen er det i tillegg gode muligheter til å utvikle seg og skape seg en karriere, både gjennom pålagte og frivillige kurs. Det legges til rette for at alle kan gå videre i systemet. Du får være med på det du vil sjøl i så måte, mener han.

 

BIL OG TELEFON: Som driftsleder tilbringer Håvard Thoresen mye tid både i telefonen og i bilen.

DISKUTERER: Som driftsleder er Håvard Thoresen i nærkontakt med anleggsfolkene sine hele tida når arbeidet planlegges og løsninger diskuteres.