20 år hos Gjermundshaug

– Om helsa holder kan jeg bli her i 20 år til, gliser Frode Kalbakk. Han kan se tilbake på 20 år i Gjermundshaug-systemet, og ville ikke vært det foruten.

FAKTA

Navn: Frode Kalbakk
Selskap: Gjermundshaug Anlegg AS
Stilling: Formann

– Jeg har aldri hatt noe behov for å bytte jobb, så det må vel tyde på at jeg har trivdes, forteller han i en liten pause fra shovel-kjøringen utenfor den nye skolen som reiser seg i Elverums nye bydel – Ydalir. Der har Gjermundshaug Anlegg vært sentral aktør i flere år, gjennom tre store prosjekter. Frode Kalbakk har vært med på dem alle.

Fra liten til stor

Da han startet for 20 år siden var Gjermundshaug Anlegg en helt annen virksomhet enn i dag.  Slektskapet med konsernsjef Ole  Gjermundshaug var en av grunnene til at han begynte  i den da relativt beskjedne bedriften, sammenlignet med dagens konsern Gjermundshaug Gruppen. – Vi var ikke mer enn 10-12 ansatte da jeg begynte. Nå er det over 250 og det ser ikke ut til å stoppe med det, sier Kalbakk. – Utviklingen vil fortsette, for Ole vil alltid prøve noe nytt. For ham er det kun en vei – det er opp og fram. Slik har det vært i alle år.

Gode utviklingsmuligheter

Han skryter av utviklingsmulighetene arbeidsgiveren gir til sine ansatte, og mener det er en viktig grunn til at Gjermundshaug etterhvert har en stab med erfarne folk som har jobbet der lenge. – Det legges til rette for at du får utvikle deg og bli det du vil. Det er mange eksempler på folk som har begynt som grunnarbeider, gått videre som maskinførere og så blitt formenn og anleggsledere. – Hvis du vil videre, får du lov, sier Frode Kalbakk.

Sjøl startet han sin Gjermundshaug-karriere som grunnarbeider. Han har vært maskinfører, har kjørt lastebil, vært fem år med på jernbanearbeid i Gjermundshaug-regi og er nå formann. – Jeg gjør litt av alt. Stepper inn der det trengs, sier han.

Stort og smått

Dermed er han også vant til å jobbe med både stort og smått i hele systemet. Likevel medgir Frode Kalbakk at det mest spennende er de store prosjektene, med døgndrift og fullt trøkk. Sjøl husker han spesielt godt utbyggingen av Regionfelt Østlandet – skytefeltet på Rena, men understreker samtidig at mange andre prosjekter like gjerne kunne vært nevnt. For det har vært mange spennende jobber i løpet av de 20 årene han har hatt Gjermundshaug-logoen på arbeidsjakka si.

20 år med samme arbeidsgiver er en god prestasjon i seg sjøl, men Frode Kalbakk gjør ikke noe stort nummer ut av det. – Det begynner å bli mange som har vært her lenge nå. Det er også mange som har vært her, reist ut en tur, for så å komme tilbake. – Det sier litt om hvilken arbeidsplass og hva slags miljø vi har, mener han.

 

VETERAN: Frode Kalbakk kan se tilbake på 20 år som ansatt i Gjermundshaug. De siste åra har han vært med på forvandlingen av et gammelt grustak i Ydalir til en helt ny bydel i Elverum. Foto: Ivar Thoresen.

I SHOVELEN: Frode Kalbakk trår til der det trengs – som her i shovelen ved nye Ydalir skole i Elverum. Foto: Ivar Thoresen