Grunnarbeider i særklasse

Ole Anders Valråmoen (29) skulle egentlig bare hjelpe Gjermundshaug Anlegg med noen dagers dumperkjøring. Nå har han vært snart fire år i selskapet, og kan ikke tenke seg noe annet.

– Jeg trives og har det bra her, sier Alvdalsgutten, som i disse dager farter mellom arbeid på Riksveg 3 ved Skurlagskrysset og på Hanestad.

MEST I GRØFTA

I Gjermundshaug Anlegg er Ole Anders Valråmoen grunnarbeider i særklasse. – Jeg har mange forskjellige og varierte oppgaver i jobben, og har kjørt mye dumper. Jeg er litt potet, og kan brukes til mye. Men det meste av tida er jeg i grøfta og legger rør, forteller han.

GREIT MED PENDLING

Som anleggsarbeider er Ole Anders Valråmoen godt kjent med pendlerlivet, og han har mange uker på brakka på Romerike de siste åra, uten at han plages av det. – Det har vært mye pendling, men det går helt greit for meg. Jeg har verken kjerring eller unger som sitter hjemme og venter, sier Valråmoen. Han legger likevel ikke skjul på at det er lettvint nå, når Gjermundshaug Anlegg har flere store jobber i og i nærheten av Alvdal, slik at det ikke er nødvendig å pendle.

FRA FORSVARET TIL GJERMUNDSHAUG

Han var ferdig med fire år i Forsvaret da jobbmuligheten åpnet seg hos Gjermundshaug Anlegg. – Egentlig skulle jeg til Stavanger og jobb i oljebransjen. Men det var akkurat da den bransjen stoppet opp. Så traff jeg Anders Gjermundshaug en fredagskveld, søndagskvelden ringte han opp igjen, og mandag morgen var jeg på jobb for dem. Siden har han blitt der.

ROSER ARBEIDSMILJØET

– Jeg synes det er et veldig godt arbeidsmiljø her, sier Valråmoen og utdyper det: – Enkelte dager kan det være skikkelig
drittarbeid å stå i grøfta og legge rør. Det kan være både bløtt, kaldt og grisete, men når jeg jobber sammen med bra folk, er det artig lell. Vi har mye moro sammen og prater mye tull, både i matpausene og ellers.

BLIR VERDSATT

– Jeg synes Gjermundshaug er flink til å ta vare på de ansatte. Vi blir verdsatt og satt pris på for den jobben vi gjør, fortsetter Ole Anders Valråmoen. Sjøl har han lært seg det han kan gjennom jobb, erfaring og av gode kolleger. Og han gleder seg til å gå på en jobb som gir ham nye utfordringer hver dag. – Nå skjer det utrolig mye om dagen, så det blir spennende tider framover også, avslutter Ole Anders Valråmoen.